Yaşam

Şans mı ? Alışkanlık mı ?

Yüksek Kaliteli Dokular

şans

Hani derler ya, Türk insanı zekalıdır ama kullanmaz.Veya pratik zekalıdır zekidir ama bu zekasını kullanmaz. Aslında doğrudur, ama kullanmadığın zeka ne işe yarar ? Bir bardakdan su içmek için o bardağı doldurmak gereklidir.Dolmayan bardak dan su içebilirmisiniz ?

Dolmak için günümüzde düzenli bir alışkanlıklara sahip olmamız gereklidir.Spordan, okumaya araştırmadan, işimizde iyi olmaya çalışmaya kadar bir çok alanda kendimizi geliştirecek işlerle zaman geçirmeliyiz.Bazı zamanlarda insanlar için aynen şunu kullanırsınız, şanslı gerçekten çok şanslı birkaç sene içerisinde zengin oldu (maddi veya manevi zenginlik). Veya hakikaten çok şanslı adam bütün alternatifleri, bütün şeytan tüyünü üzerine çekiyor ? böyle birine veya birilerine hep bu sözleri söylemişsinizdir.Veya etrafınızda mutlaka böyle birileri vardır.Etrafınıza bakın uzak yakın göreceksiniz.

Aslında gerçek olan, o tanımadığınız gerçekten içine girmediğiniz kişilerin o şansı elde etmek için ne kadar çok çalıştıklarıdır.Birini veya birilerini tanıyorum, ama siz bu adam ve bu adamlar için gerçekten çok şanslı kelimesini, bu insanlarla gezerken kullanabilirsiniz.Ama içlerine girdiğiniz de bazılarının çocuklarından beri çalıştıklarını , birçok kazık yediklerini ama yılmadan tekrar tekrar devam ettiklerini görürsünüz.

Şans mı ? Alışkanlık mı ?

Aslında insan şansı kendisi oluşturur, bu durum dışarda ki için şans, içerde ki için emektir.Bir şansı elde etmek için veya kendi etrafınızda bir çok seçeneğin çoğalması için düzenli çalışmanın ve ileriyi planlamanın büyük bir önem oluşturduğu bir gerçektir.

Çünkü düzenli çalışma ve planlama her koşulda başarıyı getiren en büyük etkenlerden biridir.

Sonuç ? dışardan görenler için çok şanslı, ama gönülden görenler için gerçekten çok emek vermiş çok çalışmış birileridir.

İlk yazdığıma tekrar dönelim, pratik zekalımıyız ? evet gerçekten öyleyiz.Türk insanı olarak pratik zekamızı en çok nerelerde kullanıyoruz görelim.

Otobüs sırasında nasıl öndekini egale ederim nasıl öne geçerim
İşlerimi daha hızlı nasıl hallederim, kime para öderim veya ödetirim.
İşyerinde üzerimdeki işi nasıl başkasına yıkarım veya nasıl kaytarırım.
Araba sürerken nasıl sıkıştırırım..
Beklemekten hiç hoşlanmam ,direk karar veririm
Empati kurmam, direk dalarım…
Saygı bekleme benden ,ezer geçerim.
Herşeyi bilirim, karşıya söz söyletmem..
Egom yüksektir, yaklaşanı yakarım…

UFUK ŞEN

Nasıl yeme içme ihtiyaçlarımızı kesintisiz olarak karşılıyorsak, öğrenme ve geliştirme ihiyaçlarımızı da sürekli kendimizi geliştirerek devam etmeliyiz.İnsanlara birşeyler verirken ve öğretirken aynı zaman da kendimizi geliştirdiğimizi de unutmayın. Sevgi ve Saygıyla..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

MERHABA ????