3D Görselleştirme

3D Mimari Çizim ve 3D render görselleştirme

Yüksek Kaliteli Dokular

3D-Mimari-Çizim-ve-3D-render-görselleştirme3D Mimari Çizim ve 3D render görselleştirme konusunda,  3 boyutlu programlar tasarımın söz konusu olduğu her sektörde kullanılmaktadır.

Şehir bölge, Mimari,inşaat ,endüstri ürünler i,moda ,sinema ve görsel,animasyon ,karakter,oyun vb. tasarım konularında kullanılan 3dsmax,Blender , Rhino, Maya ,Solidworks ,Luxology ,Modo ,Cinema4d ,Houdini ,Sketchup,Zbrush,Revit,Archicad,Autocad,Freecad,Vue, 123D Sculpt vb birçok program mevcuttur ve giderek yaygınlaşmaktadır.


Bu konuda uzman ekibimizle çalışmak için [email protected] adresine mail atınız. Kaliteli Referans Görsellerini görmek için buraya tıklayınız.


3 boyutlu programları mimaride ele alıcak olursak;

Bu konunun ülkemizde ele alınan 3 tarafı mevcuttur.

 1)Tasarım-          Şehir,kent plancısı,Mimarlar

2)Yapım-             Müteahhitler,İnşaat firmaları

3)Kullanıcı,izleyici-   Müşteri ve çevre

3D Mimari Çizim ve 3D render görselleştirme 3 Boyutlu Programlar

a.Tasarım

Mimar,mühendis,şehir plancısı  çevresindekilere bilhassa müşterilerine tasarlanan ürünün nasıl olduğunu anlatırken zorlanabilir.

Çünkü kullanılan  2 boyutlu çizim tekniğine aynı meslek grubunda olmayan kişiler ve de özellikle müşteriler sahip değildir.

Bu durumda da sunumlar,grafiksel anlatımlar,perspektifler üzerinde durularak tasarım müşteri ve çevre kişilere aktarılmalıdır.Bu anlamda 3d yazılımlar 3D Mimari Çizim ve 3D render görselleştirme oldukça önemlidir.

Tasarım kısmındaki taraflar için  ;

  • Tasarımda hız ve hassasiyetin sağlanması
  • Fikirlerin müşteri ve mütahhit e aktarılmasında önemli bir aracı olması,
  • Eğrisel,karmaşık ,organik vb formların eskiz aşaması ile birlikte tüm aşamalarda tasarlanabilmesi
  • Diğer proje geliştiricilerin fikir üzerinde eş zamanlı olarak çalışabilmesi
  • Tasarım verilerinin arşivlenebilmesi,
  • Tasarım sürecinde doğabilecek sıkıntıların önceden algılanması ve değişiklerin uygulanması

açısından  3 boyutlu programlar,yazılımlar,geliştiriciler önemli yer tutar.

Bu Programlar; bitmiş tasarımlar üzerinden yapılan  çalışmalar için  kullanıldığı gibi tasarımın ; leke,konsept ve kütlesel çalışmalarında da hızla kullanılmaya başlanmıştır.

Çünkü bu süreçte alınan tüm kararlar veyahutta değişiklikler ardından gelecek olan tüm aşamaları etkiler ve bu durum zaman açısından sıkıntıya sebep olur.

İster tasarımın başından itibaren, ister sonraki aşamalarından itibaren olsun mutlaka dijital ortamda çalışılmalıdır.

3 boyutlu programlar bir mimar için tasarım sürecinde sadece yapıya değil çevre verilerine ;doluluk-boşluk oranı,mekansal ilişkiler,fonksiyonel çalışmalar,diyagramlar,çevre yapı özellikleri vb.özellikler gibi erken tasarım sürecinde doğrudan kullanılabilir etkin bir araç ve süreci olumlu yönde destekleyici hale gelmiştir.

3D Mimari Çizim ve 3D render görselleştirmede Tasarımlar

Özellikle son yıllarda üç boyutlu  programlarının kullanımının artması  ve rağbet görmesiyle ile birlikte sunumlarda ciddi ilerlemeler gözlenmiştir.

3 boyutlu programlar yalnızca 90 derecelik dik  formlarda değil eğrisel formların  üretiminde de ,tasarımın  başından sonuna dek kullanılır.

Fazlasıyla karmaşık olan bu kütle-formlar dijital ortamlarda tasarlanıp üretime dahil edilebilmektedir.

3D Mimari Çizim ve 3D render görselleştirme Hangi malzemelerin kullanılması gerektiğine,nasıl görüneceğine,ışığın mekanda nasıl bir etkiye sahip olacağına karar verir.

Aynı zamanda avantajlarının,dezavantajlarının algılanabilmesine,çıkacak ürünün en boy oranı ve birbiriyle olan uyumlarına karar verilmesini,değiştirilmesini optimum ürünün çıkmasına yardımcı olur.

3d-render-görselleştirme

Örneğin ; Uluslararası Meixihu Kültür ve Sanat Merkezi’ne ait kabuk tasarım

Yapım aşamasından sonraki mevcut üstten görünüşü

b.3D Mimari Çizim ve 3D render görselleştirme Yapım

Yapım tarafında yer alan inşaat firmaları,yapıcı yüklenici müteahhitler tasarım ve kullanıcı tarafları arasında bir köprü gibidir.Tasarlanan ürün ve yapıların tasarım sürecinde iken kullanıcıya algılanabilir olarak aktarılması için destekleyici nitelikte olmalı ve bu sürecin geliştirilmesi için de maddi olanak sağlamalıdırlar.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

MERHABA ????