Genel

Başarılı Olmanın En önemli Sırrı !

kaliteli çalışma çıkarmak

Yüksek Kaliteli Dokular

Başlık kısmında bir çok değişiklik yapmıştım. En son Başarılı Olmanın En önemli Sırrı olarak karar verdim.,Bir çok başlık atmıştım. Ama  aşağıda hem makale içerisinde verdiğim bilgiler hemde, podcast yayınında anlattığım konu aslında, hangi konu olursa olsun bu konunun başarının altın kuralı olduğu yönündedir.

başarı
başarı

İster Kaliteli görsel çıkarmak olsun ister farklı bir konu olsun, sizlere bir çok madde sayabilirim , bu maddeleri bir liste haline getirdiğimizde aslında listenin en başında aşağıda anlatacağım konu, listenin en başında olacaktır.

Aynı zamanda hemen altta sizler için yapmış olduğum podcast ses kaydını dinlerseniz, çok önemli bilgiler dinleyeceksiniz.

Bu makalenin özeti olacak bu podscast size çok şey katacaktır !
Dinlemek için Play sembolüne basın.

İstediğiniz kadar teknik bilgiye sahip olsanızda süreklilik ve bir iş üzerinde devamlılık çok önemlidir.

Sizden daha az çalışan kişilerin daha başarılı olduğu ve daha kaliteli işler çıkardığını mutlaka görmüşsünüzdür.

Bu durum her iş sahasında görülebilir, bir bisiklet sporunu örnek vermek gerekirse normal şartlarda düzenli antrenman yapan bir kişinin ortalam yıllık km’si 10.000 – 12.000 km arasıdır.

Daha düşük yani yıllık bazda 7500-8000 km yapan kişilerin , bu kişilerden daha başarılı olduğu çoğu zaman görülmüştür.

Diğer iş sahalarında ve diğer spor dallarında bu tip örneklerini bir çok kez görebilirsiniz.

Başarılı Olmanın En önemli Sırrı çok çalışmak mı ?

Başarılı olmanın en önemli sırrı sürekli Verimli çalışmak diyoruz.

Peki bu Verimli çalışmak nedir ?

Doluya atış yapmak deyimini duymuşsunuzdur. Kişinin kendi çalışma prensibini kendi verimliliğine göre ayarlaması, kendi vücud ve çalışma hayatının sürekliliğine uydurması en verimli çalışma sahasıdır.

verimli çalışmak

Yukarıda vermiş olduğumuz bisiklet km örneğinde olduğu gibi, her insanın kendi durumuna ve kendi bakış açısına göre çalışma performansı farklıdır. Çünkü herkesin performans sonucu farklılık göstermektedir.

Bu durum, olayları kavrama ve onlar üzerinde birşeyler üretme ile ilgilidir. Herkesin anlama kabiliyeti ,becerisi farklıdır.

Bir konuyu , bir gruba anlatırken kişilerin anlama kapasitelerini bu duruma örnek gösterebiliriz.

Verimli çalışma sahası oluşturmak için ilk önce kendi çalışma kapasitenizi bulmanız gerekiyor.

Ne kadar sürede ne kadar kaliteli iş oluşturabiliyorsunuz ?
Bunu ne kadar size yük olmadan devam ettirebiliyorsunuz ?
Bu konuda denemeler yaparak performansınızı bulmanız gerekiyor.

İşte verimli çalışmak, kişinin kendi performans düzeyine ulaşması için gerekli çalışma eforunu bulacağı zirve noktadır. Bu zirve noktayı çeşitli çalışma sahası arkadaşları ile daha da verimli hale getirmek sizin elinizde.

Çıkarmış olduğunuz çalışmaların, verimli çalışmaya katkısı nedir ?

Çıkarmış olduğunuzun çalışmaların , sizin verimli çalışmanıza ve motivasyonunuza önemli katkıları vardır.
Yanlız iyi çalışma çıkarmanın da önemli bazı kritik noktaları vardır.

Enerjinizi doğru noktalara yönlendirmek ve işlerinizde önemli iş sıralamasını doğru yapmak çok önemlidir.

Başarılı işler nasıl yapılabilir ?

Eğer bizim yaptığımız 3d mimari, veya mimari görselleştirme işlerimizden söz edeceksek eğer , bu konuda önemli bazı kritik noktalar vardır. Birazdan anlatacağım konunun aslında tüm diğer işler içinde aynı olacağını düşünüyorum.

Başarılı çalışma yapmanın en önemli noktalarından biri yukarıdaki çalışma performansımızı bulduktan sonra ki kısımdır.

Yaptığımız çalışmaların sunumunda kendi heyecan duygumuza kapılarak, çalışmayı bir an önce yayınlama hatasına düşmemizdir.

Çalışma tam bitmeden iş arkadaşlarınızla paylaşma, veya sosyal medya da paylaşarak bir kaç beğeni toplayarak aslında kendi motivasyon sürecinizi farkında olmadan, baltalamış oluyorsunuz.

Biz bu deneyimi yaşadığımız için, sizlerin bu konudan etilenmenizin önüne geçmek istiyoruz.
Hem kişilerin olumsuz yorumlarından etkilenmezsiniz hemde çalışmanın Son aşamasında rakiplerinize koz vermemiş olursunuz.

Yukarıdaki podcast yayınında anlattığım gibi işleri (önemli işleri) parçalarak bölerek, çalışma performansınızın içindeki alanlara dağıtmanız en iyi çalışmayı yapmanızı sağlar.

İşte sabırlı olmak ve iradenizin kontrolünü ele alarak, işlerin parça parça her gün bir eksik kısmını tamamlayarak zamana yaymak ve o işi yine yayınlamadan önce son bir bakış ile eksik yönlerini tamamlamak size en iyi işleri oluşturmanızı sağlayacaktır.

Özetle En iyi işleri ortaya çıkarmak için ;

1) Sabırlı olmak
2) Çalışmayı bir an önce yayınlamak için duygusal sürece kapılmamak
3) Eksik kısımları görmek için çalışmaya ara vermek ve bir süre sonra tekrar dönmek
4) Çalışma alanlarındaki eksik olduğunuz kısımlar için kendinizi geliştirmek.
5) Üzerinde çalıştığınız proje için, büyük çaplı projeler için yardım almak.

başarmak

Başarılı olmak için neyi nasıl yapacağınızı bilmek çok önemlidir ?

Bu konu hakkında 3d görselleştirme ve render örneğinden bahsetmek istiyorum, bu işin aslında bir çok önemli teknik konusu olsa da , aşağıda videoda anlattığım işin esas can damarı burada çok önemli rol oynamaktadır.

Çok çok mükemmel render almak, gerçekçi render almak ve daha fazla bu soru gibi ,bu tarz soruların ana cevabını bulacağınız bir içeriği barındıran bu video sizlerin vizyonunuzu geliştirecektir.

Youtube kanalımıza abone olarak, sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarz içeriklerin artmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Youtube : https://www.youtube.com/@sketchupturkiye

UFUK ŞEN

Nasıl yeme içme ihtiyaçlarımızı kesintisiz olarak karşılıyorsak, öğrenme ve geliştirme ihiyaçlarımızı da sürekli kendimizi geliştirerek devam etmeliyiz.İnsanlara birşeyler verirken ve öğretirken aynı zaman da kendimizi geliştirdiğimizi de unutmayın. Sevgi ve Saygıyla..

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Makalede çok çalışmanın öneminden bahsedilmiş, ancak bazen çok çalıştığınızda etki etmeyebilir. Zira eksik çalışmalarda verimli bir şekilde çalışmanız ve sonuçlandırmanız gerektiğini düşünüyorum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?

  2. Makalede verimli çalışmanın önemine değinmişsiniz. Ancak bazı durumlarda ne kadar verimli çalışırsak çalışalım, başarıya ulaşamayabiliyoruz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

  3. Makalede verimli çalışma konusuna çok detaylı bir şekilde değinmişsiniz. Ancak herkesin performansı farklı olduğu için, tam anlamıyla neyin verimli olduğunu anlamanın zor olduğunu ifade etmek isterim. Özellikle bu konuda yapılan denemeleri anlatan bir başka makale yayınlayabilirsiniz. İlginizi çekerse, ben bu konuda bir makale okumak isterim. Teşekkürler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

MERHABA ????