Nükleer Manifesto Zaman zaman bazı motive edici yazılar ile insanların hareket etmelerini , bulundukları ataletli durumdan kurtulmaları için bu tür yazılar yazmaya çalışıyorum. Yine buna benzer bir yazı ile beraberiz.
Yazılarım eğer birkaç kişiyi bile harekete geçirebiliyorsa ne mutlu bize 🙂
Genel olarak baktığımızda hem bizim grup hemde birçok grupta bir atalet durumu söz konusu , insanlar kendilerini geliştirmek ve ilerlemek adına hiç bir adım atmıyorlar, çalışma çıkarma durumuyla beraber , her iş için bu geçerlidir.
Bu adım atmama durumu için bir yaş sınırlandırılması yok, her yaş grubunda bu durum söz konusu, insanlar bulundukları ortamın rahatlığına alıştıkları için , halk tabiri ile yumurta kapının ağzına gelmeden harekete geçmiyorlar.
Durum kapının ağzını geçince de , şu yaşa geldik artık kafa kaldırmıyor gibisinden olumsuz telkinlerle kedilerini etkiliyorlar.
Motivasyon konusunda aslında esas motivasyonun yapmak için yapmak olduğunu yani disiplin olduğunu anladığınızda işlerinizin ilerleyen süreçlerde çok iyi seviyelere geldiğini görebilirsiniz.
Hareket için neler yapılması gerekiyor ? Motivasyon
İnsanlar rahatlık ortamlarından çıkmak için extra bir çaba içine girmezler, yukarıda anlattığımız gibi ya başlarına gelecek bir musibetten dolayı veya iş yetiştirme zamanının kapıya dayanmasından dolayı harekete geçmek durumunda kalıyorlar.
İnsanlar aslında her durum için bir mazaret bulmak için hazır bekliyorlar. Bu mazaretlerinin arkasına sığınarak çoğu yapılması gereken işi arka plana atarak, gereksiz işleri ön plana alıyorlar.
Akşam yorgun geliyorum, çoluk çocuktan zaman kalmıyor, Zamanım yok, kafam kaldırmıyor, bu saatten sonra yeni bir program öğrenemem, bir program öğrendim bu bana yeter, yaş 40 oldu bu saatten sonra yeni bir programa geçemem gibi, olumsuz telkinler ile hem kendilerini hemde çevredeki arkadaşlarını etkileyerek, gelişim sürecini baltalıyorlar.
”Bu durumlar ile, özellikle kişisel üretimin önünde set oluyorsunuz, farkında değilsiniz”
Beyin neyi çok Fazla tekrar ederse ,onun gerçekleşmesi için çözüm üretir ve çözüm bulmaya çalışır, siz öğrenemem derseniz öğrenmek için zamanda bulamazsınız, her olay her durum için geçerlidir.
Telkin önemlidir , neyi telkin ederseniz o yönde ilerlersiniz… Kendi iç sesiniz telkindir.
Günlük yaptığınız dualar bir telkindir, sizi motive eder, askere giden birinin yaptığı marşlar telkindir ve onu cesaretlendirir, gittiğiniz topluluklar telkindir ve gittiğiniz topluluğu savunursunuz.
İzlediğiniz diziler filmler telkindir, onları yansıtırsınız… Bununla ilgili birçok örnek verebilirim…
Özellikle sabah saatlerinde ve gece yatmadan yapacağınız telkinler sizin bilinçaltınızın programlanmasına ve harekete geçmenize neden olacaktır.
(eğer geçmek istiyorsanız tabi:) )
Harekete Geçmek bize ne gibi fayda sağlayacak ?
Özellikle bizim insanımız kendi çıkarına bir iş olmadığı sürece, harekete geçmiyor. Zaten harekete geçtiği zamanların çoğuda, iş işten geçtikten sonra olduğu için çoğu iş yarım ve kalitesiz oluyor.
Motivasyon kaynağınızın ne olduğunu kendiniz bulmanız gerekiyor.
Harekete geçmek , bizim ne işimize yarayacak derseniz , kaliteli bir hayat yaşamınıza , bunun sonucunda ise mutlu olmanıza ve başarıyı size ulaştırmasına neden olacaktır.
Yapacağınız iş çok basit , kendinize olumsuz telkinler vermeyeceksiniz , olumsuz telkinleri sürekli tekrar etmeyeceksiniz, bu telkinleri başkalarına yansıtmayacaksınız ve sürekli bulunduğunuz işi ve ortamı geliştirmek için yollar arayacaksınız.
Bu şekilde gelişir ve refah bir yaşama ulaşırsınız, bu toplumun her alanı için geçerlidir. Eğer ilerlemek ve her yönden rahat bir yaşam için , o rahat yaşam alanınızdan çıkmaya çalışın..
Şurası çok önemli ilk başlarda bu zor olacaktır , İnsan alıştığının dışına çıkmakta zorlanır ve bünye tepki verir , bu tepkiyi kırmak içinde zaman ve sabır gereklidir.
Çünkü alışılmışın dışında yapılan her harekette vücudun farklı tepkileri ile karışılaşırsınız.
Örnek olarak, sabahları işlerinizi yetiştirmek için sabah erken saatlerde kalkma alışkanlığı edinmek için belirli bir süre geçmesi gerekmektedir. Çünkü sabah erken saatlerde kalktığınızda en az 1 hafta uyku ve sersemlik modun da dolaşırsınız.
Vücudun alışma sürecinden sonra sabah erken kalkmanın refahına ulaşırsınız.
Harekete geçmek için adım adım yapılması gerekenler ?
Bir işi yapmak için atacağınız , büyük atılımlar sizin duvara toslamanıza neden olacaktır, o yüzden ufak adımlarla başlamalısınız.
Her gün yürüyüş yapmak istiyorsunuz ,ama bir türlü yapamıyorsanız ilk olarak en düşük adımlarla başlayın, hiç yürüyüş yapmayacaksanız bile eşofmanlarınızı giyip yürüyüş alanına gitmeniz bile bir adımdır.
Kitap okumak için günde 100 sayfa okumanıza gerek yok ufak başlayın günde 10 sayfa ile bu bile büyük adımlarım habercisi olacaktır. Zamanla farkına bile varmayacaksınız, günde 50 sayfalara bile çıkabilirsiniz.
Ufak yaşlarda mahallede bindiğiniz bisiklet mesafesini hatırlayın,ilk başlarda kendi mahallenizi keşfedersiniz sonra bir mahalle artık sizi kesmez , diğer mahalleleri keşfetmeye çıkarsınız , insan için bu durum her zaman böyledir.
Yapacağınız ufak adımlar, diğer büyük adımların tetikleyicisi olacaktır.
Unutmayın oturduğu yerden üreten tek canlı ,tavuktur..
Baş+Arı için arı gibi çalışmak gereklidir…