3D Görselleştirme

Modelleme

Yüksek Kaliteli Dokular

modellemeModelleme aşamaları, kaliteli görseli oluşturan en temel bölümlerin başında gelmektedir. Makaleyi sabırla okursanız hangi konular da hatalar yaptıklarınızı sırasıyla sizlere anlatmak istiyorum.

Bu hatalar ve detaylar Tüm programlar için geçerlidir.

Eğer bu makaleyi okuyorsanız mutlaka eksik kısımlarınız vardır, aşağıdaki durumları gözden geçirerek veya iyi bir eğitim alarak kendinizi geliştirin.

Modelleme kısmını biliyorsanız eğer bir diğer önemli konu olan kaplama kısmı için buraya tıklayınız.Işık kısmı için buraya tıklayınız.

Modellemeye Başlamadan Önce

Görselleştirme işini meslek edindiğiniz de, her açıdan yeterli olmak sizin bu alanda başarılı olmanızı sağlayacaktır.Başarılı olmanın temel şartlarından biride Modellemeye başlama aşamalarıdır.

Modellemeye başlamadan ve kendinizi geliştirmeden önce hangi modelleme gruplarında kendinizi geliştirmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

* Mimari Modelleme
* Organik Modelleme
* Mekanik Modelleme

Bu Modelleme alanları farklı programlara da bağlı olduğu için aşama aşama giderek tüm program gruplarını öğrenebilirsiniz. Bizim konumuz Mimari Modelleme ağırlıklı olacaktır.


Bu kısımda yapılan hata ;

Birden fazla programı aynı anda öğrenmeye çalışma.Klasik yapılan hataların en başında gelir. Bu şekilde öğrendiğiniz programlar ve bilginiz tam olmadığı için düzgün bir çalışma çıkaramazsınız.

Aşağıda verdiğimiz program seçimi ardından, tek bir programa yoğunlaşarak o program üzerinizdeki hakimiyetinizi geliştirin.


Mimari Modelleme

Mimari Modelleme konusunda bazı proje terimleri bilmek , size gelen proje üzerindeki detayları çıkarmak için önemli bir adım olacaktır.Eğer zaten bu iş içindeyseniz yani bir mimarsanız veya mimarlık okuyorsanız bu durum sizin için daha kolay olacaktır.

Bu konuda bilgi sahibi olmak isteyenler bir mimarlık bürosunda birkaç ay çalışarak veya mimar arkadaş tanıdık vasıtasıyla ders alabilirler.

Bir konuda hızlı ilerlemek için eğitim almak önemli bir adımdır.Hazırlamış olduğum 3D Eğitim Setleri kısmına bir göz atabilirsiniz.Bu konuyla ilgilili Profesyonel Eğitim Setleri konunumuza bakabilirsiniz.

Diğer aşama program seçimi konusunda yaşanan bir karmaşadır. Bu kısımda Sketchup Programını Mimari modelleme için kullanabileceğiniz en stabil ve en hızlı program olarak seçebilirsiiz.

Temel aşamada modelleme eğitimi almak isterseniz buradaki videoları izleyiniz.

Program Seçimi ve Öğrenme Aşaması

Program seçiminizin ardından gelen bir sonraki konu ise, kullandığınız programı zorluk derecesi en zor objelere kadar modellemeyi öğrenmeniz olacaktır.

Komutların öğrenilmesi ve neyin nerede kullandığınızı bilmeniz sizin programı yeterince kavradığınızı gösterir.Aynı zamanda Modellemeye başlarken, her konuda olduğu gibi ufaktan, büyük ve karmaşık yapılara doğru modellemeye başlayınız.

İlk zamanlar el ve göz alışkanlığı için ufak modellerden başlamak gerekmektedir.Siz büyük modellerden başlarsanız eğer, enerjinizi ve motivasyonunuz büyük modellere yetmeyecektir. Ufak modeller hem bitirme zamanı olarak hemde çıkan sonuç olarak size gerekli motivasyonu ve heyecanı verecektir.

Burada size bir ipucu vermek istiyorum. Komutları öğrendikten sonra ve belli bir aşamaya geldikten sonra ilk yapacağınız iş zor modeller ile başlamanızdır.

Zorlu objeleri modelleme aşamasında yaşadığınız zorluklar,sizin çözümleme kabiliyetinizi artıracaktır.

Unutmayın Modelleme kısmını bitirmeden , görselleştirmenin diğer aşamalarına geçmeniz, sizin bir yanınızın sürekli eksik kalmasına ve çalışmalarınızın sürekli eksik olmasına neden olacaktır.

Çünkü kaliteli görselleştirme konusunda detay 3D‘nin en önemli prensibidir. Ne kadar detaylı modellerseniz o kadar kaliteli görüntü ile sonuca ulaşırsınız.

UFUK ŞEN

Nasıl yeme içme ihtiyaçlarımızı kesintisiz olarak karşılıyorsak, öğrenme ve geliştirme ihiyaçlarımızı da sürekli kendimizi geliştirerek devam etmeliyiz.İnsanlara birşeyler verirken ve öğretirken aynı zaman da kendimizi geliştirdiğimizi de unutmayın. Sevgi ve Saygıyla..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

MERHABA ????