3D GörselleştirmeGenelRender Motorları

İhtiyaca Yönelik Render Motoru Seçimi

Yüksek Kaliteli Dokular

hangi-render-motoruNedir bu İhtiyaca yönelik render motoru ? diyebilirsiniz. Render motoru, render motorudur. İhtiyaca yöneliği olur mu ? veya bir tanesini öğrenemedik, ufuk hoca başımıza iş çıkartıp , diğerlerini de öğrenmemizi istiyor da diyebilirsiniz…

Kızın sana anlatıyorum , Mustafa sen anla diyerek makalemize giriş yapalım…

Mustafa kim diye soracak olursanız, elit bir iç mimarımızdır. Vizyonu tavan yapmış, akşamları balkonda tavla oynayarak ,çukur izleyerek , çay partilerinin havada uçuştuğu bir camiadan gelmektedir.

2017’nin son yıllarındaki GPU (ekran kartı) render motorlarının yükselişi ile beraber, D5  Render ve Enscape Render motorları yükselişe geçti.

Bu yükseliş aslında diğer render motorlarını farklı arayışlara iterek farklı projeler üzerine yoğunlaşmasına neden oldu.

Örnek olarak Vray üreticisi Chaos Group ‘un real time render motoru için Lavina Projesini uygulamaya almasını gösterebiliriz.

Neden bir işe göre Render Motoru Seçmeliyiz ?

Günümüz dünyasında hızlı istenen işler, artık gereklilik haline gelmeye başladı.

Bazı işlerin hızlı bir şekilde sunuma yetiştirilmesi, bazı işlerin özel ve konsept projeler halinde gösterilmesi bizi farklı render motorlarını kullanmaya itmektedir.

Bu kullanım gereksinimi içerisinde, kullanıcının hangi render motorunu hangi projede kullanması gerektiğini bilmesi gerekiyor.

Tek bir render motorunu öğrenmek yetmediği gibi , render motorlarının da projeye göre hangisinin uygun olacağını iyi tespit etmek gerekiyor.

Hangi Render Motoru ? Hangi işlerde ?

Bu konu hakkında bir kaç örnek vermek gerekirse , hızlı görselleştirme işleri için Twinmotion, Lumion , Enscape ve D5 gibi render motorlarını kullanabiliriz.

Enscape render motoru son yıllarda Sketchup içerisinde hızlıca ilerleyen bir render motorudur. Ayrıca Sketchup kullanıcıları bence bu konuda çok şanslı.

Diğer rakiplerine oranla daha hızlı sonuç veren ve GPU (ekran kartı) üzerinden çalışan bir render motorudur.

En iyi özelliklerinden biri ise Vray kalitesine yakın iç mekan animasyon alabilmenizdir.

Twinmotion ve Lumion konusunda bir tercih yapmanız gerekirse ben fiyatından dolayı Twinmotion derim..

Twinmotion ülkemizde 1600TL gibi bir fiyatla satılırken, Lumion en son 3000 euro (25.000 TL)  gibi bir fiyat etiketi ile satılıyordu. Karar sizin…

D5 Render‘ı kullanma fırsatım oldu, Esncape de ortalama bir ekran kartı ile sonuç alırken D5 Render için ortalamanın üstünde bir ekran kartına sahip olmalısınız.

Bu durum laptop ile çalışan 3d tasarım ve görselleştirme uzmanlarını zora sokacak bir durum gibi gözüküyor.

Lafı uzatmadan Özetlersek eğer ; 

İç mekan Hızlı görselleştirme için Enscape (yine iç mekan hızlı animasyon için kullanılır)
Dış mekan Hızlı görselleştirme için Twinmotion veya Lumion
(özellikle peyzaj için bu ikisi mutlaka tercih edilmeli aynı zamanda hızlı dış mekan animasyonu)
İç mekan ve Dış mekan kaliteli görselleştirme Corona Render ve Vray Render (ikisi içinde animasyon çok uzun ve zahmetli bir iş)
Özel konsept projeler ve gezinme için Unreal Engine (dosya hazırlamak düzenlemek ve gezinti için hazırlamak eforlu bir iş, o yüzden özel projeler için)

Not: İç mekan renderı şunda alınır, dış mekan renderı bu render motorunda alınır gibi bir ayrım söz konusu değildir.
Bu makalede fiyat zaman performans oranına göre listelenme yapılmıştır.
Bütün render motorlarında iç mekan veya dış mekan render görselleştirme işlemleri yapabilirsiniz.

UFUK ŞEN

Nasıl yeme içme ihtiyaçlarımızı kesintisiz olarak karşılıyorsak, öğrenme ve geliştirme ihiyaçlarımızı da sürekli kendimizi geliştirerek devam etmeliyiz.İnsanlara birşeyler verirken ve öğretirken aynı zaman da kendimizi geliştirdiğimizi de unutmayın. Sevgi ve Saygıyla..

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

MERHABA ????