GenelYaşam

Mesleki Başarı Antrenmanı

Yüksek Kaliteli Dokular

Mesleki Başarı AntrenmanıMesleki Başarı kendi işinizde sürekli yapılması ve tekrarlanması gereken bir konudur. Tabi önce bu işi sevmeniz gerekiyor.

Beni tanıyanlar az çok 3d tasarım grubumuzdan da haberleri vardır. Grubumuza buradan bakabilirsiniz.

32.000 küsür üyesi olan günde onlarca 3d görsel ve 3D tasarım çalışmaların yayınlandığı bir gruptur.

Grubumuz içerisinde insanlara bu işi öğretmeyi amaçlamış ben ve benim gibi birçok insan bulunmaktadır.Fakat bir işi yaparken ilerlemenin, elindeki imkanların üzerinde iş çıkarmanın çok büyük bir önemi vardır.

Kendimizi geliştirip, yaptığımız işin daha iyisini çıkarmak her alanda gereklidir.Ancak bu şekilde en ileri toplumlar seviyesine gelebiliriz.

Ben grubuma ne kadar mesleki başarı antrenmanı yapıyorsunuz diye bir soru yöneltmiştim ? Bu soruyu belki bazıları anlamadı, belkide bazıları hiç antrenman yapmadığı için soruyu cevaplamadı, belkide bazılarına bu soru saçma geldi.. (okumaya devam edin)

Mümin Sekman takip ettiğim ve kitaplarını okuduğum benim için çok değerli yazarlarımız arasındadır, ve aşağıda yazdığım mesleki başarı antrenmanı sorusu Mümin Sekman’nın “Her Şey Seninle Başlar” kitabında yer alan ve insanların işlerini ne kadar iyi yapmalarını gerektiğini anlatan bir sorudur.

Aşağıdaki tırnak içinde aldığım kısımlar bu kitaba bağlıdır.Aynı zamanda bu kitabı alıp mutlaka okumalısınız.Mesleki başarı antrenmanı , atalet ve diğer konularla başa çıkmanın yolları bu kitapda gayet anlaşılır bir şekilde anlatılmıştır.

Mesleki Başarı Antrenmanı nedir ?

Mesleki başarı antrenmanı nedir ? İşimizi daha iyi yapma denemeleri yapmak, zayıf yönlerimizi egsersizlerle kapatmak, güçlü yönlerimizden daha fazla yararlanmak için teknikler geliştirmek, bu bulduğumuz yeni yöntemleri daha iyi geliştirip daha iyi sonuçlar almak ve daha fazlası mesleki başarı antrenmanıdır.

Peki bu antrenmanı neden yapmalıyım diye bir soru gelebilir ? İşimi iyi yapıyorum, işimden iyi para kazanıyorum , işim yeterli gelişmeye ihtiyacım yok diyebilirsiniz. Olimpiyat sporcuları 4 yılda bir karşılaşmaya çıkarlar, fakat bu karşılaşma için 4 yıl boyunca günde 4 saat mesleki başarı antrenmanı yapıyorlar.

Bu kişiler, işlerini bilmedikleri için mi ? bu kadar antrenman yapıyorlar yoksa unutmamak için mi? Hayır ! kendilerini daha fazla geliştirmek ve ilerlemek için.

Yaptığım araştırmalarda bir işte iyi olabilmek için o iş üzerinde toplam 10.000 saat zaman geçirmek gerekiyormuş, yani bir işte profesyonel lafını kullanmanız için o iş için 10.000 saate ihtiyacınız var, bu uzun yıllar yapılan mesleki araştırmalar sonucu ortaya çıkmış, bizim bu yaptığımız işe vurduğunuz zaman , günde 4 saat çalıştığınız zaman 5-6 yıl gibi bir sürede profesyonel düzeye geliyorsunuz demek.

Mısır piramitlerinin büyüklüğü, firavunların başarısıyla paralellik gösterdiğini biliyormuydunuz ? Edison 84 yaşında öldüğünde patentini aldığı buluş 1090’na ulaşmış, Muhyiddin Arabi 500’den fazla kitap yazmış,Tolystoy 300’e yakın kitap yayınladı.Orhan gencebay 600’den fazla, Sezen Aksu 500’ün üzerinde şarkı yazdı, ve daha ismini sayabileceğimiz bir sürü başarılı kişi, sizce bu kişiler mesleki başarı antrenmanı yapmadan önce ben nasıl olsa bu işi biliyorum, birşey yapmama gerek yok diyemi düşündü?

Üretimin türlü teknikleri vardır, illaki bir kitap yazmanız veya bir şarkı sözü yazarı olmanız gerekmiyor, veya olimpiyat sporcusu olmanızda gerekmiyor, en iyi yaptığınız iş ne ise onu en iyi şekilde yapmalısınız.

Almanyayı iki dünya savaşının enkazından çıkaran iki atasözü vardır.

“En büyük varanseverlik mesleğini en iyi şekilde yapmaktır.”
“İşin kibrit kutusuna çöp dizmek bile olsa en iyi şekilde yap”

Mesleki Başarı Antrenmanı neden gerekli ?

Bizim grubun performansına bakıp bu yukarıda yazdıklarımı okuduğumda, 2009’Dan bu yana hem kendim hemde bu grup içinde bir çok insanı gelişimi için çok büyük ilerlemeler gösterdik.

Fakat bu ilerlemeler sadece bizim yardımımızla olacak bir durum değil, kendi üzerinizdeki Ataleti (temebelliği) yenip , harekete geçmediğiniz sürece vasat çalışmalar çıkarmaya vasat işler yapmaya devam edeceksiniz.

Fizik kurallarına göre hareketsiz bir nesneyi harekete geçirmek için harcanan enerji, hareket halindekini ivmelendirmek için gerekli enerjiden fazladır.İlk hareketi kendiniz yapmalısınız, yoksa bu ataletli halinizden hiç kurtulamazsınız.

Mesleki başarı antrenmanı yapmak, işimizi iyi yapıyorsak daha iyisini yapmak ve sürekli eksiklerimi görüp onlar üzerinde çalışıp daha iyi işler çıkarmak için gereklidir.

Aşağıda bazı soruların kendinize sormanızı istiyorum…

Siz kendi gelişiminiz için neler yapıyorsunuz (günde kaç saat çalışıyorsunuz) ?

Yukardaki piramit sizin başarınızla hangi doğrultuda ilerliyor ?

Ne kadar kendi işinizi geliştirecek işler yapıyorsunuz ?

Bu yıl (2018) içinde yapacağınızı düşündükleriniz sizi başarıya götürecek mi ?

Saygılarımla…

Ufuk ŞEN

UFUK ŞEN

Nasıl yeme içme ihtiyaçlarımızı kesintisiz olarak karşılıyorsak, öğrenme ve geliştirme ihiyaçlarımızı da sürekli kendimizi geliştirerek devam etmeliyiz.İnsanlara birşeyler verirken ve öğretirken aynı zaman da kendimizi geliştirdiğimizi de unutmayın. Sevgi ve Saygıyla..

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Ufuk hocam çok güzel bir konuya değinmiş; mesleklerimizde atalet durumu çok tehlikeli.Devamlı alanımıza yönelik araştırma ve pratiğe yönelik çalışmalar şahsımıza,markalarımıza ve hayatımıza çok şey katar.Güzel yazı için teşekkürler…

  2. Mesleki başarı antrenmanı Türkiye için geçerli bir durum değil devlet dairesindeki memurlar ve bir çok iş kolu sürekli aynı yerinde sayıyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı !

Lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün!